איך לשנות סולם מוזיקלי בשנייה וחצי.
כבר התחלתם ללמוד גיטרה ואתם כבר יודעים לפרוט כמה אקורדים בגיטרה, אבל ישבתם עם חבר זמר וזה נשמע לא טוב, לא יעזור כלום הוא לא מצליח להגיע לצלילים הנכונים, או בכלל שניסתם לשיר עם עצמכם וזה פשוט נשמע גרוע.
קודם כל הסירו דאגה מליבכם, כל עוד אין לכם קול של צפרדע אתם תהיו בסדר, ככל הנראה שפשוט סולם המקור של השיר לא מתאים לכם.
אם הייתם פסנתרנים זה היה כבר פרויקט רציני לשנות סולם, אבל אתם גיטריסטים ולנו יש צ'יטים 😊
הכירו את הקאפו – Capo , אולי ראיתם פעם איזה מורה לגיטרה משתמש באחד כזה או בכלל ראיתם את זה באיזה קורס ללימוד גיטרה באינטרנט ולא היה לכם שמץ של מושג מה זה הדבר הזה.
בעיקרון בשיעורי גיטרה למתחילים כאשר רק מתחילים להבין איך לנגן בגיטרה אקורדים אפשר ישר להשתמש בקאפו מכיוון שהוא כלי זמין, זול ופותר המון בעיות.
העיקרון הוא זהה, נשים את הקאפו על הפסק הרצוי עד שישמע לנו טוב(יש הבדל של חצי טון בין פסק לפסק) בזמן שננגן את אותם האקורדים (יותר נכון יהיה להגיד אותן הצורות של האקורדים), אבל אנחנו כבר למעשה נהיה בסולם מוזיקלי אחר לגמרי ברגע שנשים את הקאפו וחשוב לזכור זאת במידה ומנגנים עם חברים נוספים (פסנתרנים וכו..)
לצורך העניין ניקח את מהלך האקורדים:
C-F-G-C
בצורה זו אנו נמצאים בסולם דו מז'ור אך אם למשל נשים את הקאפו על הפסק הראשון בגיטרה וננגן את אותן צורות אקורד אנחנו בעצם נמצא את עצמנו סולם דו דיאז מז'ור וכך הלאה.
ניקח עוד דוגמא, אם ניקח את מהלך האקורדים
Am-Dm-E7-Am
בצורה זו אנו נמצאים בסולם לה מינור אך אם למשל נשים את הקאפו על הפסק השני בגיטרה וננגן את אותן צורות אקורד אנחנו בעצם נמצא את עצמנו סולם סי מינור וכך הלאה.
החיסרון היחיד של הקאפו הוא שאי אפשר לרדת חצי טון למטה ממיתרים פתוחים :) בשביל זה אפשר לכוון את הגיטרה חצי טון למטה אם רוצים.
מזמין אתכם לרכוש קאפו לתפוס את הגיטרה ולהתנסות עם הקאפו שבסרטון המצורף 😊
רז שלו- שיעורי גיטרה: הקאפו בגיטרה.
לכל שאלה נוספת אני כאן עבורכם.
רז שלו- מורה לגיטרה.